Sfaturi

Despre unghii

Caracteristicile si rolul unghiei :

Unghia protejeaza varful degetului si faciliteaza apucarea obioectelor de dimensiuni reduse. Rolul de baza al unghiei se afla in functionalitatea sa, dar aspectul sau poarta o semnificatie majora in imaginea omului.

Cum se dezvolta unghia

Unghia se formeaza de la radacina, ea se intareste prin asa numitul process de cheratinizare. O data cu cresterea sa aceasta se subtiaza, fixandu-se din ce in ce mai bine pe patul unghiei. Procesul dezvoltarii se finalizeaza dup 3-5 luni. Vara creste mai repede decat iarna, s-a observat un ritm mai accelerat la femeile insarcinate. Un alt detaliu, unghiile de la mana dreapta cresc mai repede decat cele de la mana stanga.

Unghii sanatoase si alimentatia

Un proverb vechi spune: “esti ceea ce mananci” si intradevar unghiile pot fi o reflectie a alimentatiei. Vitaminele, calciul si sarurile minerale sunt foarte importante pentru unghii sanatoase si puternice.

Manichiura

Cuvantul manichiura deriva din latinul “manus” (mana) si cura (grija). Gustul estetic si bunul simt al omului au ajutat aceasta ramura a esteticii sa se dezvolte in continu in functie de moda si curenturi sa ajunga pana la arta. La noi in tara, cunoscandu-se bine proverbul “manechiura este cartea de vizita a femeii moderne", aceasta dorinta de a avea mainile cat mai ingrijite si cu aspect placut venind din partea femeilor cat si din partea barbatilor.

Ingrijeste-ti picioarele

De multe ori tindem sa nu acordam talpilor importanta cuvenita, desi ne bazam pe acestea in orice moment, le inghesuim in pantofi prea stramti, uneori le facem toaleta in graba sau chiar crezand ca sunt imune la orice boala, le purtam goale. Totusi, picioarele nu sunt atat de calite incat sa suporte toate capricile noastre sau ale modei. Gandeste-te din timp cate riscuri exista si incearca sa previi sau sa tratezi afectiunile de mai jos:

- bataturi;
- monturi;
- strat cornos;
- unghii incarnate;
- unghii ingrosate;
- clcaie crapate;
- degeraturi;
- veruci ( o forma a negilor).

Galerie foto

mai multe

Ultimele noutati

  • Terapie holistica – Bowen Tehnica Bowen este o terapie holistică bazată pe declansarea capacitătii de autovindecare a corpului uman, corpul regăsindu-si drumul către o functionare echilibrată. Este un concept nou în manipularea corporală, nu derivă si nu este similară cu alte modalităti de abordare fizică.
  • Colaborari si sponsorizari : Koostel Preda
    Syarela

Facebook

  • Din dorinta de a fi mai aproape de dumneavoastra, ne-am creat si o pagina de Facebook
  • Kitty Beauty - Salon infrumusetare Popesti

Despre

Povestea mea:
Din dorinta de a face o schimbare majora în viata mea si motivata de faptul ca pregatirea si experienta mea profesionala ma obliga sa-mi petrec aproape toata ziua închisa intr-un birou în fata unui calculator, am decis sa fac ceva care mi se potriveste, ceva care ma reprezinta si sa-mi faca placere, sa-mi fac noi prieteni, sa pot interactiona cu oamenii.

mai multe